Karrierevejen

Muligheder, ansvar og succes under ét tag

Der er masser af gode grunde til at starte eller fortsætte din karriere i føtex. En af dem er, at du på alle niveauer af karrierestigen har mulighed for at udvikle dig fagligt og menneskeligt og forfølge dine mål. Uanset om du netop har afsluttet elevuddannelsen eller er en erfaren leder, sørger vi for, at du har rammerne til at flytte dig. Hele vejen og under ét tag.

Modellen herunder er et eksempel på en karriere i føtex fra elev til chef, inkl. relevante udviklingsforløb. Du kan naturligvis træde ind på et hvilket som helst niveau. Det afhænger helt af, hvad du har med i rygsækken. Udover de viste forløb tilbyder føtex en lang række kurser – også på lederniveau. 

Klik på de forskellige trin/forløb for at læse mere

1. Trin: Elev/ Management trainee

Du kan tage en elevuddannelse inden for alle salgsområder, bager, slagter og service/drift. Management trainee-uddannelsen kan tages inden for alle salgsområder. Uddannelserne tager mellem 2 og 4 år, afhængig af hvilken retning du vælger. Læs mere under Elev og Management trainee.

Ledelsesniveau: Selvledelse

FORLØB: Selvledelse & Samarbejde

’Selvledelse & Samarbejde’ er første trin på karrierestigen og har til formål at klæde medarbejdere med lederpotentiale godt på til en stilling som for eksempel teamkoordinator eller produktionskoordinator. Igennem forløbet fokuseres der på såvel selvledelse som på samarbejde, og der arbejdes bl.a. med sig selv i forhold til stærke og svage sider. Man vil sammen med de øvrige deltagere få afprøvet sit lederpotentiale og sammen med sin leder finde ud af, om det er den vej, man skal forfølge.

’Selvledelse & Samarbejde’ har to trin – et 3-dages kursus og efterfølgende træning og feedback i butikken, der følger en individuel udviklingsplan. Forløbet henvender sig til medarbejdere, der står foran en udnævnelse eller lige er blevet udnævnt til teamkoordinator eller produktionskoordinator.

 

2. Trin: Team/ produktionskoordinator

Du kan blive teamkoordinator inden for alle salgsområder og produktionskoordinator inden for bager- og slagterområdet. Som teamkoordinator eller produktionskoordinator arbejder du tæt sammen med lederen om at sikre størst muligt salg i eget område. Du har ansvar for opsøgende salg, vareopfyldning og kundeservice og bliver løbende udfordret med henblik på udvikling til næste niveau på karrierestigen. 

Ledelsesniveau: Selvledelse

FORLØB: Lederaspirant

Lederaspirantforløbet er et talentprogram for teamkoordinatorer og produktionskoordinatorer, der har potentiale til at blive teamledere eller produktionsledere, men endnu mangler en del erfaring med ledelse og drift. Målet er, at deltagerne i forløbet bevæger sig fra at være selvledende medarbejdere til succesfuldt at kunne lede andre.

Lederaspirantforløbet tager ca. 12 måneder og er inddelt i 3 kursusperioder af 3 dages varighed med fokus på selvindsigt, målstyring og effektivitet, medarbejdersamtaler og rekruttering. Der afsluttes med studietur og eksamen.

3. Trin: Teamleder/ produktionsleder

Du kan blive teamleder inden for alle salgsområder og produktionsleder inden for bager- og slagterområdet. Ansvarsområdet er at sikre størst muligt salg via effektiv planlægning, fokus på kunderne og høj standard i afdelingen. Du er desuden ansvarlig for dine medarbejderes trivsel og for oplæring af elever. 

Ledelsesniveau: Leder af medarbejdere

FORLØB: LederTransition Programmer

LederTransitionProgrammerne er for ledere, der har ambitioner om at udvikle sig i den aktuelle rolle eller om at tilegne sig nye kompetencer i forbindelse med et skift fra et ledelsesniveau til et andet. Programmerne er målrettet den konkrete lederrolle og det konkrete niveau i organisationen.

Alle ledere i føtex har mulighed for at deltage på forløbet, som udover de konkrete kursusperioder kræver et stort engagement i hverdagen, hvor teorien skal omdannes til praksis, og læringen skal bruges aktivt. Forløbet er individuelt tilrettelagt, og indholdet er i høj grad baseret på den enkelte leders hverdag og udfordringer. Det tager bl.a. fat i, hvordan han eller hun som leder med sin adfærd påvirker muligheden for at opnå konkrete mål i hverdagen.

4. Trin: Chefniveau

Du kan blive funktionschef i nonfood, food, freshfood og serviceenheden og herefter varehuschef med det øverste ansvar for hele varehuset og for det samlede resultat. Begge chefstillinger kræver en stærk lederstil, et stort overblik og evnen til at sætte andre lederes kompetencer maksimalt i spil for at sikre bedst mulig omsætning og indtjening.

Ledelsesniveau: Leder af ledere

Muligheder for videreuddannelse

Udover de mange interne kurser og udviklingsmuligheder er der også mulighed for at søge om optagelse på akademi- og diplomuddannelse samt HD.