Vi går forrest hele vejen

I 1960 åbnede det første føtex-varehus i Guldsmedgade i Aarhus. Det gav borgerne i Jyllands hovedstad en ny måde at handle på. Der var tale om et moderne supermarked, hvor der var samlet flere varegrupper under ét tag. Pludselig kunne man købe både kolonial- og slagtervarer samt tekstil og isenkram i én og samme forretning – præcis som hos forbillederne i USA!

Manden bag føtex var Herman Salling, søn af den store købmand Ferdinand Salling. Herman Salling skabte en indkøbsrevolution i Danmark. For nu bredte det moderne varehus sig i en række andre byer. I dag findes der 83 føtex varehuse i hele landet, 7 føtex food varehuse og 12 føtex food convenience .

 

føtex er en del af Salling Group, som har rødder tilbage til 1906, hvor den unge, driftige handelsmand Ferdinand Salling åbnede sin egen manufakturforretning i Aarhus. Beslutningen var dristig, for hans egenkapital var kun på 800 kr. Men vovehalsen vandt, for allerede den første måned nåede omsætningen den svimlende sum af 4.202 kr. – og det var mange penge dengang! I dag tager det under 10 sekunder af åbningstiden at omsætte denne sum i Salling Group.